ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ





Ο Πολιτευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στον Νομό Αιτωλοακαρνανίας Ευάγγελος Παπαγεωργίου, μόλις πληροφορήθηκε από υπηρεσιακούς παράγοντες, ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα φέτος να μην σταλούν τα δυο αεροσκάφη δασοπυρόσβεσης στο αεροδρόμιο Αγρινίου κατά την θερινή περίοδο, ενημέρωσε αμέσως τον Υφυπουργό Επικρατείας για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Τέρενς Νικόλαο Κουίκ.

Ακολούθως το θέμα έφθασε στον Βουλευτή Β’ Πειραιώς Δημήτριο Καμμένο, ο οποίος κατέθεσε σχετική ερώτηση στους Υπουργούς και εξέδωσε Δελτίο Τύπου.

Ο Ευάγγελος Παπαγεωργίου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Από λάθη, αβλεψίες και αβελτηρίες της προηγούμενης κυβέρνησης υπάρχει πιθανότητα να μην έχουμε φέτος στο Αγρίνιο τα δυο αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας για την έγκαιρη και αποτελεσματική δασοπυρόσβεση. Η προστασία της Αιτωλοακαρνανίας αποτελεί χρέος όλων μας.

Ανέλαβα αμέσως δράση και άσκησα πιέσεις σε όλους τους συναρμόδιους φορείς για να βρεθεί λύση εδώ και τώρα. Πιστεύω ότι τα εμπλεκόμενα Υπουργεία δεν θα αφήσουν την Αιτωλοακαρνανία στο έλεος του Θεού και θα στείλουν τα δυο αεροσκάφη».

Ακολουθεί η ερώτηση του Βουλευτή Β' Πειραιώς των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Δημήτρη Καμμένου.



Τετάρτη, 13 Μαΐου 2015


ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΘΕΡΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ


Ο Βουλευτής Β’ Πειραιώς των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Δημήτρης Καμμένος, κατόπιν πρωτοβουλίας του πολιτευτή των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας κ. Ευάγγελου Παπαγεωργίου, υπέβαλε στις 12/5/2015 ερώτηση προς τους κ.κ. Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Υπουργό Εθνικής Άμυνας σχετικά με την πρόληψη πυρκαγιών στην περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας κατά τη θερινή περίοδο.

Στην περιοχή του Νομού, ανέκαθεν υπήρχε η πρόβλεψη όπως 2 αεροσκάφη PZL της Πολεμικής Αεροπορίας να σταθμεύουν κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, στο αεροδρόμιο Αγρινίου για άμεση επέμβαση σε περίπτωση δασικής πυρκαγιάς.

Ο Βουλευτής ζητάει να γνωστοποιηθεί εάν ο φετινός σχεδιασμός πρόληψης πυρκαγιών στη Δυτική Ελλάδα περιλαμβάνει ή όχι την αποστολή των 2 ανωτέρω αεροσκαφών στο αεροδρόμιο Αγρινίου καθώς και εάν υπάρχει εναλλακτική επιχειρησιακή πρόβλεψη για έγκαιρη δασοπυρόσβεση της περιοχής.

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ