«ΚΑΘΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΙΩΘΕΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΗΣ»

            Πραγματοποιήθηκαν και φέτος στο Μεσολόγγι το διήμερο   4-5/4/2015 με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου και του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Δημήτρη Στρατούλη, ως εκπροσώπου της Κυβέρνησης, οι εορταστικές εκδηλώσεις για την Ηρωική Έξοδο.         

          Τον Υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου Τέρενς Νικόλαο Κουίκ εκπροσώπησε σε όλες τις εκδηλώσεις ο επιστημονικός συνεργάτης του γραφείου του και Πολιτευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στον Νομό Αιτωλοακαρνανίας Ευάγγελος Παπαγεωργίου μετά της συζύγου του.

          Στα πλαίσια της διήμερης παραμονής του στον Νομό ο Ευάγγελος Παπαγεωργίου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Μεσολογγίου κ. Νικόλαο Καραπάνο, τον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Σεβασμιώτατο Κοσμά, Πρόεδρους Επιμελητηρίων, Φορέων και Οργανισμών, τοπικούς παράγοντες και απλούς πολίτες.

          Μετά το πέρας των εκδηλώσεων ο Ευάγγελος Παπαγεωργίου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Ηρωική Έξοδος της Φρουράς των Ελεύθερων Πολιορκημένων στο Μεσολόγγι πριν από 189 χρόνια είναι ένα από τα μεγαλύτερα γεγονότα της Παγκόσμιας Ιστορίας και πρέπει άμεσα η Πολιτεία να καθιερώσει την 10η Απριλίου, ως ημέρα Εθνικής Εορτής.
          Κάθε σκεπτόμενος ελεύθερα άνθρωπος νιώθει στην καρδιά και στο πνεύμα Μεσολογγίτης.   

          Υποκλινόμαστε με σεβασμό στο μεγαλείο της ανδρείας των ηρωικώς πεσόντων και είθε να οδηγούν αυτοί οι ήρωες εμάς τους Νεοέλληνες στα τωρινά βήματα μας.»